Bestil tid online - klik her

 

 

kunde, navn

AYURVEDA

AYURVEDA

Hvad er Ayurveda?
Oversat betyder Ayurveda livets videnskab og omfatter alt der vedrører vores sundhed og velvære. Alt fra kost, øvelser og til hvordan vi bor. Ayurveda = at forstå sig selv.

Ayurveda er en tusind år gammel holistisk videnskab. Oprindeligt var det den ayurvediske læges ansvar, at fortælle sine patienter hvad de skulle gøre for bevare sundheden. I traditionel vestlig lægekunst går vi først til læge, når vi er blevet syge - i den ayurvediske tradition får man mindst et årligt check og har naturligvis selv ansvaret for at gøre hvad lægen anbefaler.

En Ayurvedisk læge kan også afhjælpe - blandt andet med urter, massager, detoxkure. Men det at forebygge via enkle leveregler om kost - motion - meditation - er en tittalende og virksom metode og viden.
I Ayurvedaen tales der om doshaer (kropstyper -energier) kort fortalt, er det at vi ikke er ens, det der er godt for den ene er måske knap så godt for den anden.

Vi kan forstå og balancere os udfra de 5 elementer der er i naturen: jord - vand - ild luft - rum. Der er 3 hoveddoshaer: Vata, Pitta og Kapha.(sanskrit ord) Kropstyper: Kapha består af elementerne jord og vand, Pitta består af vand og ild og Vata består af luft og rum, Det er udfra disse doshaer (typer) og ubalancer, at den ayurvediske læge stiller diagnosen, når han har målt pulsen, set på tungen og enkelte spørgsmål. En Ayurvedisk læge kan mærke op til 40 forskelli ge pulsenergier og bruger pulsdiagnosen som et vigtigt redskab til at hjælpe patienten til at komme i balance igen.

(Evt foto af Dr. Rohit der på foto viser dette)

Jeg har været optaget af Ayurveda i mange år. Første gang jeg var ved en Ayurvedisk læge var i 1999 hvor jeg var i Indien første gang på lyengar yoga Instituttet i Pune. Jeg fik et frygteligt maveonde, og en af medkursisterne anbefalede en Ayurvedisk læge, der kun talte hindi - efter han havde mærket på min puls fik jeg Ayurvedisk medicin - jeg var desperat efter 9 dage med voldsom diarre og opkast, efter 2 dages behandling var jeg mat, men klar til alt igen.

Siden har jeg konsulteret forskellige ayurvediske læger, også i forbindelse med en længerevarende stress og depressions periode. Efter at have levet Ayurvedisk 1 år, har jeg kunnet holde mig rask og frisk - selvom jeg idag ikke lever rent Ayurvedisk. Jeg blev raskmeldt i 2002.

I Go for Goa, har vi en fantastisk Ayurvedisk læge tilknyttet.
Vores kursus i Goa indeholder et foredrag og en konsultation med Dr. Rohit, der bor i Goa. Dr. Rohit er i Danmark hvert år i juni, hvor han også afholder et seminar og har konsultationer i Skanderborg hos os. Han er min ayurvediske læge nu. Den bedste til dato.

 


Herudover arbejder vi sammen med Lise Faruschou Hastrup,
der netop har udgivet bogen Ayurveda for begyndere som også kan købes hos City-Yoga.

Lise Fausrschou Hastrup og Ilse Kjær Gaardahl afholder et semininar om Ayurveda hos City-Yoga d. 11.11.2017.

Du kan allerede nu booke plads til denne workshop kik under kurser, og reserverer din plads nu.