Bestil tid online - klik her

 

 

kunde, navn

AYURVEDA

AYURVEDA

LEV AYURVEDA

WORKSHOP OM INDIENS TIDLØSE GAVE TIL OS.

Lise Faurschau og jeg afholder 1 workshop i 2024 - hvad er Ayurveda, leve efter principperne, og yoga for din type.

Vi inviterer og håber vores samarbejdes partner i Goa den ayurvediske læge Dr. Rohit Borkar fra Indien, kommer sommeren 2024

ER UDSAT

 

 pris 850,00 Inclusiv ayurvedisk frokost te og kaffe.

 

forfatter til bogen Ayurveda for Begyndere Lise Faurschou Hastrup – og Ilse Gaardahl certificeret Iyengaryoga lærer, arrangør af turene GoforGoa.

 

Ayurveda er Indiens over 5000 år gamle sundhedssystem, hvis formål er at opnå harmoni i krop og sjæl. Ayurveda beskriver alting ud fra fem elementer: æter, luft, ild, vand og jord, der i kombinationer udgør dosha’erne (grundtyperne) Vata, Pitta og Kapha. Alle mennesker har en konstitution, som domineres af en eller flere doshaer.  Vi sætter her doshaerne ind i en sammenhæng, så du vil kunne nikke genkendende til hvilken dosha du selv, din ægtefælle og din nabo er…og du vil få en ny fornemmelse af, hvorfor vi reagerer så forskelligt.

 

Vi fortæller om de ayurvediske anbefalinger for livsstil, mad og måltider. Vi instruerer i enkle yogaøvelser til hver type, og du vil få en forståelse af, hvordan du med enkle tiltag kan optimere dit velbefindende fysisk og psykisk.

 

Ilse Gaardahl har undervist i yoga i mere end 30 år. Certificeret Iyengar Yoga lærer i 1996, med en 3 årig yogaterapeutisk IyengarYoga uddannelse afsluttet i 2015. Samt Individuel og Gruppe- krop-gestaltuddannelse fra Institut for Gestalt analyse afsluttet i 2000. Ilse er indehaver af CITY-YOGA. Se www.city-yoga.dk samt arrangør af Ayurveda og Yoga i Goa – http://www.goforgoa.dk

Lise Faurschou Hastrup har 25 års erfaring som selvstændig madvejleder. Lise holder foredrag om ayurveda og giver individuelle mad- og måltidsvejledninger ud fra de ayurvediske principper. Lise er forfatter til bogen ”Ayurveda for Begyndere” som udkom i 2016. Lise er daglig leder på Tuskær.

 

 

Tilmelding til City-Yoga i Skanderborg den  www.city-yoga.dk. eller send en mail til ilse@city-yoga.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvad er Ayurveda?

 

Oversat betyder Ayurveda livets videnskab og omfatter alt der vedrører vores sundhed og velvære. Alt fra kost, øvelser og til hvordan vi bor. Ayurveda = at forstå sig selv.

Ayurveda er en tusind år gammel holistisk videnskab. Oprindeligt var det den ayurvediske læges ansvar, at fortælle sine patienter hvad de skulle gøre for bevare sundheden. I traditionel vestlig lægekunst går vi først til læge, når vi er blevet syge - i den ayurvediske tradition får man mindst et årligt check og har naturligvis selv ansvaret for at gøre hvad lægen anbefaler.

En Ayurvedisk læge kan også afhjælpe - blandt andet med urter, massager, detoxkure. Men det at forebygge via enkle leveregler om kost - motion - meditation - er en tittalende og virksom metode og viden.
I Ayurvedaen tales der om doshaer (kropstyper -energier) kort fortalt, er det at vi ikke er ens, det der er godt for den ene er måske knap så godt for den anden.

Vi kan forstå og balancere os udfra de 5 elementer der er i naturen: jord - vand - ild luft - rum. Der er 3 hoveddoshaer: Vata, Pitta og Kapha.(sanskrit ord) Kropstyper: Kapha består af elementerne jord og vand, Pitta består af vand og ild og Vata består af luft og rum, Det er udfra disse doshaer (typer) og ubalancer, at den ayurvediske læge stiller diagnosen, når han har målt pulsen, set på tungen og enkelte spørgsmål. En Ayurvedisk læge kan mærke op til 40 forskelli ge pulsenergier og bruger pulsdiagnosen som et vigtigt redskab til at hjælpe patienten til at komme i balance igen.

 Jeg har været optaget af Ayurveda i mange år. Første gang jeg var ved en Ayurvedisk læge var i 1999 hvor jeg var i Indien første gang på lyengar yoga Instituttet i Pune. Jeg fik et frygteligt maveonde, og en af medkursisterne anbefalede en Ayurvedisk læge, der kun talte hindi - efter han havde mærket på min puls fik jeg Ayurvedisk medicin - jeg var desperat efter 9 dage med voldsom diarre og opkast, efter 2 dages behandling var jeg mat, men klar til alt igen.

Siden har jeg konsulteret forskellige ayurvediske læger, også i forbindelse med en længerevarende stress og depressions periode. Efter at have levet Ayurvedisk 1 år, har jeg kunnet holde mig rask og frisk - selvom jeg idag ikke lever rent Ayurvedisk. Jeg blev raskmeldt i 2002.

I Go for Goa, har vi en fantastisk Ayurvedisk læge tilknyttet.
Vores kursus i Goa indeholder et foredrag og en konsultation med Dr. Rohit, der bor i Goa. Dr. Rohit er i Danmark hvert år i juni, hvor han også afholder et seminar og har konsultationer i Skanderborg hos os. Han er min ayurvediske læge nu. Den bedste til dato.

 

Herudover arbejder vi sammen med Lise Faruschou Hastrup,
der udgav bogen Ayurveda for begyndere 2016 som også kan købes hos City-Yoga.

Se vores hjemmeside: www.lev-ayurveda.dk

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.