Bestil tid online - klik her

 

 

kunde, navn

AYURVEDA

AYURVEDA

NYT NYT NYT

Lise Faurschou Hastrup vil nu jævnligt tilbyde individuelle konsultationer om mad - måltider - dagsrutiner og livsstil indenfor Ayurveda her hos os i City-Yoga

Første gang 23. maj

Book en tid eller hør mere på mail@lisef.dk

 

Hvad er Ayurveda?
Oversat betyder Ayurveda livets videnskab og omfatter alt der vedrører vores sundhed og velvære. Alt fra kost, øvelser og til hvordan vi bor. Ayurveda = at forstå sig selv.

Ayurveda er en tusind år gammel holistisk videnskab. Oprindeligt var det den ayurvediske læges ansvar, at fortælle sine patienter hvad de skulle gøre for bevare sundheden. I traditionel vestlig lægekunst går vi først til læge, når vi er blevet syge - i den ayurvediske tradition får man mindst et årligt check og har naturligvis selv ansvaret for at gøre hvad lægen anbefaler.

En Ayurvedisk læge kan også afhjælpe - blandt andet med urter, massager, detoxkure. Men det at forebygge via enkle leveregler om kost - motion - meditation - er en tittalende og virksom metode og viden.
I Ayurvedaen tales der om doshaer (kropstyper -energier) kort fortalt, er det at vi ikke er ens, det der er godt for den ene er måske knap så godt for den anden.

Vi kan forstå og balancere os udfra de 5 elementer der er i naturen: jord - vand - ild luft - rum. Der er 3 hoveddoshaer: Vata, Pitta og Kapha.(sanskrit ord) Kropstyper: Kapha består af elementerne jord og vand, Pitta består af vand og ild og Vata består af luft og rum, Det er udfra disse doshaer (typer) og ubalancer, at den ayurvediske læge stiller diagnosen, når han har målt pulsen, set på tungen og enkelte spørgsmål. En Ayurvedisk læge kan mærke op til 40 forskelli ge pulsenergier og bruger pulsdiagnosen som et vigtigt redskab til at hjælpe patienten til at komme i balance igen.Jeg har været optaget af Ayurveda i mange år. Første gang jeg var ved en Ayurvedisk læge var i 1999 hvor jeg var i Indien første gang på lyengar yoga Instituttet i Pune. Jeg fik et frygteligt maveonde, og en af medkursisterne anbefalede en Ayurvedisk læge, der kun talte hindi - efter han havde mærket på min puls fik jeg Ayurvedisk medicin - jeg var desperat efter 9 dage med voldsom diarre og opkast, efter 2 dages behandling var jeg mat, men klar til alt igen.

Siden har jeg konsulteret forskellige ayurvediske læger, også i forbindelse med en længerevarende stress og depressions periode. Efter at have levet Ayurvedisk 1 år, har jeg kunnet holde mig rask og frisk - selvom jeg idag ikke lever rent Ayurvedisk. Jeg blev raskmeldt i 2002.

I Go for Goa, har vi en fantastisk Ayurvedisk læge tilknyttet.
Vores kursus i Goa indeholder et foredrag og en konsultation med Dr. Rohit, der bor i Goa. Dr. Rohit er i Danmark hvert år i juni, hvor han også afholder et seminar og har konsultationer i Skanderborg hos os. Han er min ayurvediske læge nu. Den bedste til dato.

 


Herudover arbejder vi sammen med Lise Faruschou Hastrup,
der udgav bogen Ayurveda for begyndere sidste år, som også kan købes hos City-Yoga.

Lise Fausrschou Hastrup og Ilse Kjær Gaardahl afholder et semininar om  Ayurveda hos City-Yoga

LEV AYURVEDA BASIS 28. oktober 2018
Du kan allerede nu booke plads til denne workshop kik under kurser, og reserverer din plads nu.

 

LEV AYURVEDA 2 - FOR DIG DER VIL DYBERE

21-23. juni Udbydes et helt nyt Kursus for dig der er interesseret i at komme dybere i Ayurvedaen

tre dages ayurveda og yoga kursus

Lev ayurveda 2 - for dig som vil dybere

 

Cityyoga, Stilling Landevej 36 ved Skanderborg

 

Intensivt kursus for ”fortsættere” fra torsdag den 21 . juni til lørdag den 23. juni

med Ilse Kjær Gaardahl og Lise Faurschou Hastrup samt oplæg ved den ayurvediske læge Dr. Rohit Borkar fra Indien.

 

For at deltage på dette kursus, skal du have gennemført vores basiskursus eller dokumentere at have kursus/erfaring svarende til niveauet på Lev Ayurvedas basiskursus

 

Dr. Rohit Borkar fra Goa underviser på kurset i de syv Dhatus (kropsvæv) og deres indbyrdes sammenhæng.

 

Lise Faurschou underviser i ayurveda så du kommer dybere i forståelsen begreberne Prakriti, Doshas, Subdoshas, Gunas, Rasas og Dhatus og får praktiske ayurvediske redskaber til at balancere helbred, krop og  sind.

 

Ilse Gaardahl underviser i Iyengaryoga med fokus på hvilke asanas (fysiske øvelser)  og pranayama (åndedrætsøvelser) der kan reducere ubalanceret Vata, Pitta og Kapha.

 

 

Se hele programmet under kurser her hos City-Yoga og på vores nye hjemmeside

Se vores hjemmeside: www.lev-ayurveda.dk