Bestil tid online - klik her

 

 

kunde, navn

IYENGAR YOGA

IYENGAR YOGA

Iyengaryoga er en powerfuld og aktiv form af yoga.

Iyengaryoga er metodisk og progressivt, detaljeret og absolut sikkert.
Der benyttes hjælpemidler, så alle elever uanset stivhed og smidighed, kan udvikle sig uden at skade sig.
I yoga trænes udover muskler – indre organer, nervesystemet og immunforsvaret.


I Iyengaryoga lærer du at strække med aktive muskler. Via linket http://www.yogavivo.dk/city-yoga kan du gratis prøve Iyengar Yoga med Ilse i 30 dage. 


Der undervises i de lige linier – så du får bevidsthed om kroppens holdning.
De aktive stræk gør, at du slipper dybtliggende stress i muskler og nervesystemet, så du efter træningen føler dig fuld af energi og er klar i hovedet.

Effektive øvelser der klarer hjernen og kroppen i vores stressede samfund, der kan hjælpe dig at bevarer kontakten til dig selv, og overblikket over din hverdag, om du har et krævende arbejde eller er under uddannelse, eller bare har brug for en anden måde at holde krop og sind fit for fight!

Du har mulighed for at vælge et hold der passer lige til dig – om du vil have en tempofyldt yogatime, eller ønsker en mere rolig og afstressende time, eller lige midt i mellem.

 

Iyengaryoga er grundlagt af B.K.S. Iyengar, født i 1918 i Indien. Iyengar yoga blev introduceret i London i 1954.
I 1966 udgav B.K.S. Iyengar sin første bog "Light on Yoga". Iyengar er stadig en stor inspirator for elever over hele verden.

B.K.S. Iyengar døde i 2014, han lavede 1/2 times hovedstand hver dag, lige til sin død. R.I.P.

Der er over 180 Iyengar Institutter i Verden, og der undervises i Iyengaryoga i mere end 40 lande.
Se mere på www.bksiyengar og www.iyengaryogaorg.dk

 
PATAÑJALI

På Iyengaryoga institutter i hele verden, startes undervisningen med en hymne – en 'shanting invocation' – til vismanden Patañjali, hvor han hyldes for sit arbejde for yogaen.

Patañjali har nedskrevet og samlet den gamle visdom om yoga i sit værk Yoga Sūtras (skrevet på sanskrit). Yoga Sūtras består af 196 sūtras – aforismer – læresætninger, som omhandler hvordan vi med yoga kan skabe balance mellem krop, sind og ånd.


Læs evt:
'Core of the Yoga Sūtras', B.K.S. Iyengar, 2012
'Light on the Yoga Sūtras of Patañjali', B.K.S. Iyengar, 1993


Men hvem var han? Hvem var Patañjali?
Der er stor uenighed om hvornår han levede, gisninger fra 200 år før vores tidsregning til 250 år efter.

Patañjali regnes for at være en reinkarnation af slangen Ananta - hvis navn betyder "den endeløse".
Som det fremgår af ovenstående billede er 'slangernes hætter' oven over Patañjalis hoved – et symbol på den ultimative beskyttelse for alle onder og vanskeligheder i verden. Der er syv 'slange hætter' som tilsammen former en guddommelig paraply, til beskyttelse for både Patañjali og alle aspiranter som beder ham om vejledning.
De syv 'slange hætter' symboliserer Patañjalis beherskelse af de fem elementer: jord, vand, ild, luft og æter, samt virkeliggørelsen af Moksha og Samhadhi, befrielse og oplysning.


Patañjali er ofte afbilledet som halv menneske og halv slange, hans menneske krop kommer frem af den sammenrullede kraftfulde slange. Slangen legemliggøre den kreative energi. Slangen er sammenrullet tre en halv omgange, en for jorden, atmosfæren og himlen – eller en omgang som symboliserer det allestedsnærværende, det almægtige og det alvidende, samt en halv omgang for at vise tilsidesættelsen af det materielle.

Patañjalis hænder er samlet i en Indisk hilsen 'Namaste', han er afbilledet i meditativ trance og hans foldede hænder er både velsignende men også en hilsen.
Patañjali har fire hænder, to samlet i 'Namaste' og to løftede hænder, hvori han holder 'sankha konkylien' som udtrykker energien af lyd med ordet 'aham' udformningen af vores individualitet, og i den anden hånd holder han et chakra eller en diskos, der symboliserer sindet – giver kontrol over sindet. En anden fortolkning er, at chakraet udtrykker både det roterende tidshjul og loven om årsag og virkning.

 

   
            


Invocation til Patanjali

yogena cittasya padena vācāṁ
malaṁ śarīrasya ca vaidyakena
yopākarottaṁ pravaraṁ munīnāṁ
patañjaliṁ prāñjalirānato'smi
ābāhu puruṣākāraṁ
śaṅkha cakrāsi dhāriṇam
sahasra śirasaṁ śvetaṁ
praṇamāmi patañjalim

I bow with folded hands to Patanjali, best of sages,
who removed the impurities of the mind through yoga;
[the impurities]  of the speech  through grammar;
[ the impurities] of the body through medicine.
Him whose upper body has a human form,
who holds a conch and  cakra (disc weapon),
who is white and has a thousand heads,
that Patanjali I worship.